Ecologische tuinarchitect

Ecologisch tuinontwerp

Bij tuinarchitect Deburggraeve in Kalmthout bent u aan het juiste adres om uw tuin professioneel te laten ontwerpen. Wij staan in voor een deskundig tuinontwerp volledig op maat!

Voor het ontwerp van een natuurlijke tuin werken we graag met vloeiende structuurlijnen ingevuld met klimaatrobuuste vaste planten. Deze tuinarchitectuur werkt rustgevend en zorgt voor een relaxed gevoel na een drukke werkdag. Ook ontwerpen wij tuinen met strakke lijnen. Dit is in vele gevallen een optimalisering van de modernistische architecturale waarde van het huis en doet evenmin afbreuk aan de ecologische waarde van een tuin.

De tuinarchitect laat zich inspireren door de wilde natuur om een tuinontwerp op te stellen. In dit ontwerp streeft hij echter naar een harmonie tussen het natuurlijke landschap en de cultuurwensen van de klant. Een natuurtuin dus.

Een vrijblijvend gesprek

Tijdens een vrijblijvend gesprek gaan we na wat jouw wensen zijn voor het ontwerp van jouw ecologische tuin. Dit kan gaan om zeer praktische zaken zoals het voorzien van ruimte voor spelende kinderen, een zwemvijver, een moestuin tot zelfs het voorzien van leidingen voor eventuele tuinverlichting.  Heb je graag fruit in de tuin en welke bloemkleur vind je (niet) mooi.  Daarnaast stemmen we de plantenkeuze af op de grondsoort en kijken we naar de inplanting van het domein in de natuurlijke context zodat er een optimale interactie wordt gecreerd tussen de micro kosmos van de tuin en de wijdere natuurlijke omgeving.

Niet onbelangrijk: ook het beschikbare budget wordt besproken. Indien je bijvoorbeeld wil meehelpen met de aanleg, bepaalde werkzaamheden zelf wenst uit te voeren of indien er al een rudimentair grondplan op schaal bestaat en de tuin niet meer moet worden opgemeten, kan dit de kosten voelbaar drukken.

tuinontwerp natuurlijke tuin