Tuinonderhoud

Natuurtuinen Deburggraeve, uw specialist in tuinonderhoud voor ecologische tuinen

Bent u de fiere eigenaar van een weelderige natuurtuin? Dan weet u vast dat het onderhoud van uw ecologische tuin ook belangrijk is. Want de idee dat u uw natuurtuin gewoon vrijuit zijn gang kunt laten gaan, dat is natuurlijk een misvatting.

Bij Natuurtuinen Deburggraeve in Kalmthout zorgen we voor het onderhoud van uw natuurlijke tuin met respect voor het milieu. Uw natuurlijk tuin onderhouden vereist inzicht in de opbouw, de planten én het onderhoudsschema dat aansluit bij de eigenschappen van elk seizoen.
Contacteer ons

Tuin onderhouden Kalmthout

Een ecologische tuin onderhouden gebeurt natuurlijk op een zo milieuvriendelijke manier. Bij Natuurtuinen Deburggraeve trachten we onze ecologische voetafdruk op alle mogelijke manieren zo klein mogelijk te houden:
  • Onderhoudswerken worden uitgevoerd op het optimale moment in het jaar.
  • Als er bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, betreft het altijd natuurlijke producten (zoals het inzetten van natuurlijke vijanden).
  • We gebruiken tuinmachines op accu – zonder uitstoot of geluidshinder.

Onderhoud natuurlijke tuin

Heb je je tuin laten aanleggen door Natuurtuinen Deburggraeve, dan heb je op vrij korte termijn een onderhoudsarme natuurlijke tuin. De eerste paar jaren zal je echter wel het opkomende onkruid moeten wegschoffelen om de jonge aanplant van alle licht en voedingstoffen te voorzien. Maar geen wanhoop! Je wordt niet aan je lot over gelaten!

Natuurtuinen Deburggraeve biedt persoonlijk de nodige nazorg. De tuinarchitect komt ook steevast een keertje kijken als de tuin in de groei is om uit te sluiten of er geen bijsturingen nodig zijn. We overlopen dan samen de beplanting en de mogelijkheid wordt geboden om allerhande vragen te stellen. 

Ook bestaat de mogelijkheid om onderhoudsintervallen en/ of bijkomend tuinconsult te boeken aan uurtarief.

Tuinonderhoud op uurtarief

Uiteraard is het ook mogelijk om uw natuurlijke tuin te onderhouden na afspraak. In dat geval voeren we de onderhoudswerkzaamheden uit tegen uurtarief. We informeren u met plezier over de verdere mogelijkheden.

Wilt u uw tuin laten onderhouden en zoekt u een specialist voor het onderhoud van uw tuin? Neem dan meteen contact op met Natuurtuinen Deburggraeve in Kalmthout.