Tuin architectuur en ontwerp

Tuinarchitectuur op maat

Bij tuinarchitect Deburggraeve in Kalmthout bent u aan het juiste adres om uw tuin professioneel te laten aanleggen. Wij staan in voor een deskundig tuinontwerp volledig op maat!

Voor het ontwerp van een natuurlijke tuin werken we graag met een kronkelende, vloeiende structuurlijnen afgebakend met borderplanten. Deze tuinarchitectuur werkt rustgevend en zorgt voor een relaxed gevoel na een drukke werkdag. Ook ontwerpen wij tuinen met strakke lijnen. Dit is in vele gevallen een optimalisering van de modernistische architecturale waarde van het huis en doet evenmin afbreuk aan de ecologische waarde van een tuin.

De tuinarchitect laat zich inspireren door de wilde natuur om een tuinontwerp op te stellen. In dit ontwerp streeft hij echter naar een harmonie tussen het natuurlijke landschap en de cultuurwensen van de klant. Een natuurtuin dus.

Een vrijblijvend gesprek

Tijdens een vrijblijvend gesprek wordt aan de hand van een checklist onderzocht wat jouw wensen zijn. Zo wordt er ook gekeken naar de inplanting van het domein in de natuurlijke context. De mogelijkheden van de tuin worden dan beter ingeschat en kan je aangeven op welke wijze je de visie omgezet wenst te zien in de praktijk. Dit kan gaan om zeer praktische zaken zoals het voorzien van ruimte voor spelende kinderen tot het voorzien van leidingen voor tuinverlichting. Daarnaast stemmen we de plantenkeuze af op de grondsoort.

Niet onbelangrijk: ook het beschikbare budget wordt besproken. Indien je bijvoorbeeld wil meehelpen met de aanleg, bepaalde werkzaamheden zelf wenst uit te voeren of indien er al een rudimentair grondplan op schaal bestaat en de tuin niet meer moet worden opgemeten, kan dit de kosten voelbaar drukken.

tuinontwerp natuurlijke tuin