Kindvriendelijke pluktuin

26/04/2020

Veel tuineigenaars stonden vroeger voor het dilemma of ze van hun lapje grond een speeltuin voor de kinderen of een siertuin vol kwetsbare plantjes zouden maken. Dit probleem is voorgoed verleden tijd want in een natuurlijke tuin vol robuuste planten die aangepast zijn aan de bodem, kan er via een goed doordacht ontwerp voldoende ruimte zijn om de twee tegengestelden op een speelse manier te combineren.

Afhankelijk van de wensen van de klant verwerken wij de verschillende speelelementen in de organisch vloeiende sierborders zodat de speeltoestellen geen visuele hindernis meer zullen zijn. En als je dan nog kiest voor spelprikkels die werden vervaardigd uit duurzame materialen zorgt dit zelfs nog voor een extra mooie toets in de tuin.

Bij het inwerken van de speeltoestellen houden we er wel steeds rekening mee dat de kinderen niet te veel onttrokken worden aan ouderlijk toezicht. Zo wordt bijvoorbeeld een trampoline ingewerkt tussen de sierplanten zodat je dat lelijk ding niet hoeft te zien maar je wel de bengeltjes nog op en neer ziet springen.

Een enorme meerwaarde voor elke kindvriendelijke tuin is het toevoegen van een educatief aspect. Door het aanplanten van allerlei kleinfruit (Frambozen, braambessen, rode bes, cassis, knoessels en noem maar op) wordt de tuin een heerlijk leer- en snoepmoment voor jong en oud.

 En om het helemaal af te maken, laat je een koppel zachtaardige Cochin krieltjes loslopen in de tuin om dan samen elke dag de eitjes te gaan rapen... DE MAX!

 

zandbak

 Deze zandbak is visueel een meerwaarde voor de tuin en al helemaal voor de kids.

zandbak roeiboot

 

modderkeuken

 Deze modderkeuken kreeg een apart hoekje in een Berchemse stadstuin

kindvriendelijke pluktuin

Ze leren razend snel welke bessen je mag plukken en welke niet.

pluktuin

 Samen naar de "toks" gaan, is het favoriete momentje van de dag.