Ecologische tuinaanleg

Ecologische tuin aanleggen

Een van onze grootste troeven is dat u bij ons terecht kunt voor het TOTAALPAKKET van ontwerp tot aanleg van uw ecologische natuurtuin!!

Waarin verschilt Ecologische Tuinaanleg?

Bij Natuurtuinen Deburggraeve begrijpen we de waarde van ecologische tuinaanleg en de impact ervan op zowel het milieu als uw eigen welzijn. Onze ecologische tuinen gaan verder dan alleen maar esthetische aantrekkingskracht - ze creëren een harmonieus evenwicht tussen mens en natuur. Enkele voordelen van ecologische tuinaanleg zijn:

 • Geringe impact op de bodem door niet te spitten noch gebruik te maken van herbiciden en kunstmest die een negatieve invloed hebben op het bodemleven;

 • De juiste compostsoorten (zonder turf omwille van de hoge impact ervan op het klimaat) oppervlakkig inwerken in de bodem om het bodemleven juist te stimuleren;

 • Alvorens de tuin op te leveren, wordt een laagje mulch aangebracht tussen de planten en heesters om (nogmaals) de bodem te beschermen en goede schimmelvorming te stimuleren;

 • Gazon wordt ingezaaid met een aangepast zadenmengsel. We grasmatten. Dat zijn immers rolletjes vergif die op de kwekerijen dagelijks worden bespoten met vetzakkerij. Ze zijn ook duurder.

 • Een ecologische tuin aanleggen is ook beduidend GOEDKOPER dan een traditionele tuin met bijvoorbeeld voorgekweekte buxusbollen.

Onze ecologische Tuinaanleg diensten

Bij Natuurtuinen Deburggraeve bieden we een breed scala aan ecologische tuinaanlegdiensten die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en wensen. Onze deskundige teamleden werken nauw met u samen om een tuin te creëren die perfect past bij uw levensstijl en de natuurlijke omgeving. Onze diensten omvatten:

 1. Grondwerken: Een gezonde en goed voorbereidde bodem is de basis van een ecologische tuin. Grondwerken voeren wij dan ook geheel zelf uit met de grootste zorg.

 2. Beplantingswerken: We selecteren (voornamelijk) inheemse planten om biodiversiteit te stimuleren en de levensduur van uw tuin te optimaliseren.

 3. Milieuvriendelijke materialen: We gebruiken duurzame materialen die zowel esthetisch als ecologisch verantwoord zijn. Waar mogelijk proberen we bestaande materialen en bestaande planten te recupereren en te werken met een gesloten materialenkringloop.

 4. Waterbeheer: Onze experts implementeren efficiënte regenwateropvang en infiltratiesystemen.

 5. Onderhoud en advies: Wij bieden onderhouds- en adviesdiensten om ervoor te zorgen dat uw ecologische tuin goed kan gedijen.Waarom Kiezen voor Natuurtuinen Deburggraeve?

Bij Natuurtuinen Deburggraeve hebben we een bewezen staat van dienst op het gebied van ecologische tuinaanleg. We combineren creativiteit en deskundigheid om tuinen te creëren die niet alleen mooi zijn, maar ook bijdragen aan de gezondheid van onze planeet. Als u voor ons kiest, kunt u rekenen op:

 • Ervaring: Ons team heeft jarenlange ervaring in ecologische tuinaanleg en blijft op de hoogte van de nieuwste duurzame praktijken.

 • Maatwerk: We begrijpen dat elke tuin uniek is. Daarom werken we nauw met u samen om een ontwerp te ontwikkelen dat aan al uw verwachtingen voldoet.

 • Toewijding aan duurzaamheid: We zijn vastbesloten om de natuur te beschermen en te koesteren, en onze projecten weerspiegelen deze toewijding.

 • Uitstekende klantenservice: We streven naar klanttevredenheid bij elke stap van het project.


De SUSTAINABLE FAMILY is alvast fan. Klik hier voor de rondleiding in hun tuin...

Wilt u uw tuin transformeren in een levendige, ecologische oase? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen kunnen we een prachtige en duurzame toekomst voor uw buitenruimte creëren.

Ontdek hoe Natuurtuinen Deburggraeve ecologische tuinaanleg naar een hoger niveau tilt. Samen kunnen we een wereld van verschil maken - zowel in uw tuin als voor de planeet.


Contacteer ons